You are here: Home » Culinar » Gogoșele sărate la cuptor
Gogoșele sărate la cuptor

Gogoșele sărate la cuptor

Nu știu cum să vă povestesc despre gogoșelele astea, uneori am impresia că au fost un miraj: atât de bune au ieșit, încât am devorat o tavă, cot la cot cu Omulețul, înainte să apuce să se răcească.

Așadar … Gougères pe numele lor original! Rețeta o am de aici, diferența fiind că eu am folosit făină integrală. 🙂 Pe sistemul copy-paste: avem nevoie de: 125 ml apă, 50 g unt, 2 ouă, 75 g faină integrală, 100 g cașcaval ras și niște parmezan. Am pus condimente după gust, așa că în privința asta vă alegeți voi combinația ideală.

Procedeul: preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Între timp punem la fiert apa, untul și condimentele (sare, piper, ardei iute, etc). Atunci când începe să fiarbă luăm oala de pe foc și punem făina, după care omogenizăm compoziția și punem din nou treaba la foc mic. Vă spun dinainte că iese un aluat destul de vârtos, pe care abia l-am putut învârti. Să nu vă speriați totuși, nu se va prinde. Și deși pare a fi puțin, iese o tavă din toată afacerea asta (nu că o tavă ar fi suficientă, data viitoare prestez 3+). Iarăși luăm de pe foc, băgăm ouăle, amestecăm (cu zel, că nu se omogenizează așa ușor), apoi cașcavalul și parmezanul.

Maglavaisul care rezultă se va pune pe tavă sub formă de gogoșele. Cu mâna nu se poate, cu lingura e așa și-așa. Mă rog, eu m-am cam chinuit, mai ales că s-a lipit de hârtia de copt, dar să n-aveți emoții, când se coc se umflă și se dezlipesc frumos.

Se bagă la cuptor pentru vreo 30 de minute. Eu mi-am făcut griji fiindcă erau cam maronii la minutul 25, așa că le-am scos, dar de fapt puteam să le las liniștită, fiindcă au căpătat culoarea asta de la făina integrală.

Au fost a-tât de bune, încât, după cum am mai zis, data viitoare voi face cât pentru zece inși. 😀

DSCN3432

DSCN3434

DSCN3436

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. Mmmm. Suna bine si arata de milioane. Salivez deja :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top