You are here: Home » Episoade » Ce cauți tu în viața mea? Serios, acuma…
Ce cauți tu în viața mea? Serios, acuma…

Ce cauți tu în viața mea? Serios, acuma…

După nori grei și tunete și fulgere care mi-au cam ars părul și așa lăsat de izbeliște (inițial era menită ca o metaforă, dar este aplicabilă și în viața reală – dacă vreți să-mi faceți un cadou frumos, o sesiune la coafor ar fi mai mult decât binevenită), mi se pare că am parte de o perioadă frumoasă a vieții mele. Paranteză: dacă citiți cu atenție (sau fără) câteva articole aleatorii cu tot cu aferentele comentarii, veți remarca faptul că aduc vorba despre mine în mai puțin de zece cuvinte – tu spui că te-a pișcat un țânțar, iar eu zic ”nasol, dar să vezi mie ce mi s-a întâmplat” sau ceva de genul. Paranteză inutilă, dar este despre mine, deci … mda.

Revenind. Oamenii în general, și eu în mod special (și mai ales abuziv) au tendința să ofere sfaturi. Să recunoaștem, de cele mai multe ori sunt nesolicitate. Acesta a fost cazul și recent, când i-am făcut capul calendar unui om care, nevinovat și nebănuitor, a ales să stea la o bere cu mine (și cu alții). După ce am demontat eu problema și am luat-o pe capitole, explicând de ce am dreptate și mai ales cum consider eu că ar trebui el să procedeze, mi-am dat seama că mă bag cu forța în viața omului – de aici și titlul articolului. Bine, prietenul meu (că eu îl consider prieten, deși bănuiesc că el nu mă place în mod deosebit – iarăși, vedeți, aduc problema în planul meu… irecuperabilă, jur…) nu s-a supărat fiindcă nu mă ia în serios, eu fiind în elementul meu în preajma lui, deci … eclectică. În traducere: fără discernământ, grav influențată de hormoni și cu oscilații subite între feminism și misoginism. Deci, nu mă ia în serios, după cum am menționat.

Acuma, să nu vă închipuiți că am fost afurisită de-amorul artei argumentației condescendente! Eu chiar doream să-mi exprim grija pentru starea lui emoțională, el aflându-se într-o situație din care eu am ieșit maximum-șifonată acum ceva vreme – adică el era cel nedumerit, iar eu eram cea cu aere de connaisseur, și mai ales dornică de ajutor. În ciuda faptului că mă consider o persoană cu un grad de inteligență acceptabil – asta e varianta oficială și modestă, eu chiar cred că mi-s deșteaptă foc – nu am înțeles nici acum, la 5 ani de la enunțare, fraza ”nu poți să ajuți un om cu de-a sila!” (spusă de un individ pe care încercam să-l aduc la ceea ce eu credeam a fi un liman, împotriva voinței lui). Așa că, recent (adică la întrevederea despre care încerc să povestesc printre paranteze) am bobinat argumente și am contorsionat fraze elevate dimpreună cu altele ușor-vulgare (exemplu: ”să sugi tocul”, expresie de la Mircea Badea referitoare la bărbații care își duc existența exclusiv sub papucul unei femei) în speranța că voi mai salva un suflet de om. Mă rog, eu efectuam un exorcism pe un individ care habar n-avea sau chiar nu era în situația de-a fi posedat.

Dar nu mă pot abține! Cum văd un om care se găsește într-un moment al existenței care seamănă cu ceva ce mi s-a întâmplat mie, cum îmi vine să-mi revărs înțelepciunea asupra lui. Sunt o arogantă fără temei. De parcă eu aș ști ceva despre viață…

Dragul meu care sigur nu vei citi aceste rânduri până ce, probabil, nu-ți va aduce la cunoștință celmaibunprietenalmeu că am scris despre tine … te rog să mă ierți că mi-am băgat nasul unde nu-mi fierbea nimic. Habar n-am ce caut eu (să critic) în viața ta.

Foto

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

  1. Nu ar trebui sa o spui ca si cum renunti la el, chiar daca nu vrea ajutorul tau, poate nu are nevoie de ajutor sau poate ne inselam cu totii si el are dreptate, trebuie sa fii acolo, in momentul in care totul va destrama, si timid, iti v-a spune ca ai avut dreptate…sau nu

  2. Bine ca nu m-ai nimerit pe mine. Nu-mi place sa-mi fie invadata zona personala sau sa m-i se dea sfaturi. Sanctiunea este fara drept de apel: nu ne mai cunoastem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top