You are here: Home » Episoade » Shut up and take my money!
Shut up and take my money!

Shut up and take my money!

Era o vreme când îmi făcea plăcere să merg la supermarket – atunci când abia începusem să practic acest sport de una singură, deci putem spune că eram sub efectele euforiei unei noi experiențe. Faptul că aveam de unde alege mi se părea tare simpatic, însă în timp s-au mai schimbat multe.

De la o vreme am început să mănânc mai ”curat”, așa că numărul de articole achiziționate a scăzut dramatic, pentru că și oferta este pe măsură. Supermarketurile sunt pline, ce-i drept, dar când zic ”pline” mă refer la produse care nu aduc nici un plus organismului – poate doar în ce privește kilogramele. Sunt întregi secțiuni pe la care nici nu mai trec de mult. Practic, treaba e tragică.

La Iași mergeam la Carrefour, de cele mai multe ori. Kaufland mi se părea cam insalubru, deși are câteva produse bune pe care nu le găsesc în altă parte. La Carrefour Era mi-a plăcut cel mai mult, fiindcă – datorită faptului că era înafara orașului – era mai liber, mai curat, mai relaxat. Partea proastă era că nu ajungeam acolo prea ușor, așa că mai degrabă dădeam o fugă la Felicia.

Într-una din excursiile mele la București am descoperit Auchan, cu produse specifice care m-au cucerit și, desigur, cu prețuri care erau mai bune decât în supermarketurile pe care le frecventam eu. Atunci când s-a deschis unul și la Palas Iași, am crezut că plesnesc de bucurie.

Povestea asta, care pare a-și fi găsit un final fericit, este de-abia la început mijloc.

Odată ajunsă la București, am descoperit că de fapt situația nu este chiar atât de minunată decât în teorie, fiindcă cel mai aproape am Mega Image (doooh) și Lidl, iar pentru un drum la Carrefour trebuie să-mi iau haine de schimb și merinde pentru drum 🙂 . După câteva sesiuni de cumpărături la Auchan, m-am lecuit și de ăsta, fiindcă este murdar!!! Frigiderele micuțe de la casă, cele care ar trebui să țină câteva sticle de suc reci, ca să bei și tu ca omul ceva răcoritor, nu numai că erau oprite, dar aveau scaieți de praf și jeg pe grilajul de jos. Mi s-a făcut atât de greață, încât am decis că nu mai cumpăr de la ei alimente, în ideea în care nu are cum să fie curat în rest, deși poate părea așa.

Nu mai spun de faptul că unii oameni parcă-s animale! Sigur vi s-a întâmplat să vedeți produse desfăcute și încercate. Acuma, la spray-uri și parfumuri, să zicem că era vorba de ”testere”. Dar eu am fost nevoită odată să scormonesc până-n străfundurile raftului după o cutie virgină de hârtie de copt. Să zicem că s-ar înțelege să deschidă un om un ambalaj, ca să vadă cum e produsul (asta cu indulgență maximă o zic! fiindcă e vorba de o hârtie de copt, ce dracu ar fi de cercetat?), dar dacă deja este unul deschis, de ce mama naibii simți tu, melteanule, nevoia să deflorezi altul???

La produse alimentare e de neconceput, dar totuși se întâmplă, asta ca să nu mai spun de lichide vărsate care lipesc sticlele unele de altele,ș.a.m.d. Eu am ajuns să spăl ambalajele produselor pe care le pun în frigider, în cazul în care nu pot să le arunc și să depozitez alimentele în recipientele mele. Omulețul meu râde de mine, zice că-s paranoică atunci când susțin că se plimbă șobolanii pe conserve și pe dozele de bere în depozitele din spate, dar eu nu cred că mă înșel, poate doar că exagerez pe-alocuri. Am cumpărat de multe ori alimente deja alterate, pentru că ele nu sunt ținute în condiții corespunzătoare. Ba chiar odată, când m-am gândit să fac o excepție cu o friptură, și-am cumpărat și eu în mod excepțional o caserolă de pulpe, am avut surpriza să constat că mi-a împuțit frigiderul fiindcă avea o găurică în ambalaj și s-a stricat de-am crezut că am fost atacați de sconcși care au mâncat fasole  și ouă clocite și covoare și șosete. Înțelegeți voi. A fost greu de depistat, nici prin gând nu mi-ar fi trecut că poate fi vorba tocmai de carne, ambalajul părea intact. Și nu, nu l-am perforat noi, fiindcă aranjăm produsele cu grijă întotdeauna!

Ei bine, după ce m-am săturat de șters praf și alte tipuri de jeg de pe produsele din Auchan, am decis că vom cumpăra alimente de la Mega Image, care este mult mai civilizat și curat decât orice alt hipermarket în care am călcat. Ok, poate nu e cel mai ieftin, but it’s a small price to pay, ca să zic așa. Șervețele, detergent, hârtie igienică și produse de curățat voi achiziționa în continuare de la Auchan, fiindcă acolo sunt mai ieftine, dar altfel … s-a cam terminat povestea noastră de dragoste.

În plus, la Mega Image am găsit întotdeauna produse extraordinar de bune, variate, și care măresc semnificativ sfera opțiunilor. La Piața Gemeni este un concept store în care se găsesc: condimente de toate felurile, produse pentru diverse diete (ciocolată pentru Montignac, de exemplu), produse marca proprie (Dalmaze) de calitate și la prețuri bune, o gamă largă de produse bio, stand de înghețată la modă La Strada (eu n-am încercat, pentru că e scumpă și e tip sorbet ceea ce nu mă gâdilă pe nicăieri), dulciuri extraordinare, stand de ceaiuri și o mare varietate de cafele 🙂 , mai multe feluri de paste decât știam eu că există, brânzeturi și pești și alte creaturi marine 😛 fără număr, și multe altele. Plus, desigur, pâinea prăjită de la Dalmaze care-mi place de mor. Fructe și legume prefer să cumpăr din piață sau, în sezonul rece, congelate și ambalate. Excepție fac mango și bananele și altele asemenea – dar asta mai rar.

Ceea ce vreau să zic e că la Piața Gemeni e miezul, dacă-mi permiteți exprimarea!

482521_536720606362002_1382720196_n

31011_488657054501691_301411957_n

208614_545739368793459_514224276_n

425552_440729175961146_976863077_n

 Toate fotografiile sunt de pe pagina FB Mega Image.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

5 comments

  1. De când tot vreau să ajung la Mega Image-ul ăla uriaş! Mi-e că o să cumpăr tot de pe rafturi 😀
    Şi eu prefer Mega, mi se pare că au produse mult mai bune şi mai variate decât alte supermarketuri. Nu sunt chiar cele mai mici preţuri, dar măcar sunt aproape de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top