You are here: Home » Călătorii » Sinaia, partea a II-a: Castelul Peleș
Sinaia, partea a II-a: Castelul Peleș

Sinaia, partea a II-a: Castelul Peleș

Duminică dimineață aveam programată o vizită la Castelul Peleș, la care ne așteptam să fie multă lume, parțial datorită faptului că în weekendul acesta fusese și Noaptea Muzeelor, la care am înțeles că s-au înghesuit în jur de 4000 de oameni. Ajunși în parcare, am constatat că va trebui să ne ”luptăm” cu 5 autocare de indivizi, plus alții veniți cu alte mijloace, parcate în altă parte. Din fericire, n-a fost așa aglomerat în curte, însă am avut parte și de întâmplări frustrante, despre care voi povesti ceva mai jos, că doar pot să ”victimizez” pe blogul meu.

Cum ne îndreptam noi spre castel, am remarcat un afiș cu nu-știu-ce expoziție de fotografii cu un castel al Reginei Maria de la Balcic. Țăran cum sunt, m-am apucat să-i turui lui Alfa-Boo cum că prefer să cheltui banii pe o excursie până la Balcic decât să vin la Sinaia să văd niște poze. Și cum turuiam eu moldovenește, mă uit în dreapta și văd o jurnalistă care presupun că făcea un reportaj, și care povestea despre Peleș – noroc că n-am intrat în cadru, și că nu vorbeam mai tare, dar m-am cam potolit și am fost cuminte ulterior, n-am mai comentat aiurea.

La intrare în muzeu era multă lume, așa că am decis să vizităm interiorul cu altă ocazie, când nu va trebui să așteptăm ore întregi, că doar o viață avem, nu 9. În plus, mai aveam și alte obiective în cap, și trebuia să ne încadrăm în timp. Tot cercetând și estimând cam cât ar dura dacă am sta, mi-a poposit privirea pe două femei asiatice care făceau același lucru. Ambele erau extraordinar de frumoase, însă numai una din ele mi s-a lipit de retină, atât de tare încât n-am putut să nu mă holbez, efectiv: avea o piele extraordinar de frumoasă – ten piersicuță, buzele pline, date cu bun gust cu un ruj roz intens, ochii limpezi și un zâmbet discret: era micuță de statură dar nu foarte slabă. Dacă nu m-aș fi uitat la mâinile ei, n-aș fi putut spune câți ani are (așa, bănuiesc eu că era trecută de 40). Îmi pare rău că n-am îndrăznit să îi cer să facem o poză, n-aș fi avut nimic de pierdut. I-aș fi zis că mi se pare extraordinar de frumoasă și aș dori să am o amintire cu ea. 🙂

Și, când să înceapă acțiunea, adică atunci când am coborât scările și m-am așezat în fața unei fântâni să pozez , nici nu am poposit de 1 minut că au și venit niște unguri care s-au băgat cu nesimțire în cadru, s-au apucat să se fotografieze și să vorbească tare, și nici măcar n-au avut un dram de bun simț să conștientizeze prezența mea. Chiar m-am enervat! Asta a fost singura nație care a incomodat: nemții, chinezii și englezii pe care i-am întâlnit n-au deranjat cu nimic, ba chiar au dat dovadă de mult mai multă politețe.

O altă chestie interesantă e că multă lume face poze cu ipad-ul. E foarte comic să vezi niște indivizi ținând cu ambele mâini o chestie uriașă (comparativ cu o cameră foto, zic) – mie nu mi se pare firesc, dar poate sunt eu demodată sau conservatoare.

Oricum, important este că m-am bucurat de priveliște, nu mai fusesem aici decât o singură dată acum muuuuuuuult timp, și, în plus, am avut mare noroc de vreme bună.

Și vreo două fotografii, cu greu alese din multe reușite (vremea a ținut cu noi, am mai zis? 😛 )

1-DSCN1560

1-DSCN1570

1-DSCN1574

1-DSCN1595

1-DSCN1620

1-DSCN1707

Atât pentru astăzi. Mâine vă mai povestesc de Râșnov, unde am avut parte de una din cele frumoase surprize din drumețiile mele prin România. Și mai departe … mai vedem.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

2 comments

  1. L-am vizitat prin generală, cred, dar pe-atunci aveam un aparat foto cu film, cu număr limitat de poze, aşa că am doar una-două, nu foarte bune… Clar, l-aş privi cu alţi ochi acum 🙂 Am văzut şi Râşnovul, dar nu-mi mai amintesc prea multe.
    Foarte priceput fotograful, iar poza cu tine într-o mână e faină tare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top