You are here: Home » Personal » Leapșă-minune!

Leapșă-minune!

Am impresia că am mai făcut leapşa asta, dar nu contează, pentru că … (tobe!!!) de data asta am primit-o de la Mircea. Şi cum el nu obişnuieşte să ia parte la curentul acesta, am zis c-ar fi de porc să-l refuz – chit că prestez cu aşa întârziere…
Bun, trecem la acţiune, da? În primul rând, nu voi respecta toate regulile, nu doar pentru că leapşa asta e mai uzată şi expirată decât chiloţii Oanei Zăvoranu, dar şi pentru că mi-s rebelă şi leneşă de fel.
11 lucruri despre mine…
1. Nu-mi plac confruntările directe. Sunt pasiv-agresivă atunci când mă calcă cineva pe bătături.
2. Cea mai traumatizantă experienţă a vieţii mele m-a învăţat multe despre mine şi despre oameni: pusă în situaţii dificile, acum, reacţionez mult mai bine decât inainte. Probabil pe sistemul “dacă n-am murit atunci, asta e o bagatelă”.
3. Mi se pune pata pe lucruri. Mă pot trezi dimineaţa cu ideea fixă că vreau o anumită eşarfă, de exemplu, şi, ce-i mai grav, e că o vreau ACUM.
4. Nu-mi place să-mi spun vârsta, şi mă amuză să-i pun pe alţii s-o ghicească.
5. Nu sunt pasionată de călătorii. Mi-ar plăcea să vizitez Budapesta, de exemplu, dar nu-mi doresc asta în mod deosebit.
6. Nu-mi place să fiu atinsă, în general (excepţie fac rudele mele de gradul I şi Alfa-Man). Orice contact fizic, de genul luatului de mână sau bătăilor pe umeri, etc, mă stinghereşte.
7. Plantele nu mă plac. Mor pe capete în casă la mine. Ultima şansă pe care mi-o acord este Trandafirul de Jericho (idee de cadou, pentru cine mă place şi vrea să-mi facă o bucurie măruntă – mie, că plantei s-ar putea să-i semneze sentinţa…).
8. Amân lucruri de tot felul, pe perioade cât se poate de îndelungate.
9. Mi-e scârbă de muci. Mă pot uita sau pot discuta despre aproape orice înafară de muci.
10. Nu-mi plac copiii, nu ştiu cum să mă comport cu ei şi, de cele mai multe ori, cei până-n zece ani (pe care-i cunosc) sunt nişte ghimpi în coaste, mofturoşi, gălăgioşi, enervanţi, needucaţi.
11. Îmi iubesc pisica, dar mai mult iubesc nopţile rare în care nu este lângă mine şi nu-mi întrerupe odihna (şi pe care, probabil, nu le-aş aprecia la adevărata lor valoare dacă somnul meu n-ar fi ştirbit de miorlăieli şi ascuţit de gheare – a învăţat, în sfârşit, la naiba, cum se face asta!).
11 întrebări de la Mircea…
1. Te-ai întrebat vreodată ce semnificaţie are numele tău, ce a însemnat cuvântul ce reprezintă numele tău, înainte de a deveni un substantiv propriu?
Am căutat mai demult, şi cum n-am găsit nimic spectaculos, n-am făcut cercetări amănunţite.
2. Ce crezi că e mai important în viaţă: să fii tu fericit sau să-i faci pe alţii fericiţi?
Desigur, egoista din mine ar spune că “să fiu eu fericită”. Raţionala din mine ar zice că numai dacă eu sunt împlinită şi fericită îi pot ajuta pe alţii să fie la fel, sau măcar nu-i tulbur sau deranjez cu prezenţa mea frustrată şi dătătoare de energii negative.
3. Crezi că fericirea ta depinde de alţii?
Aş fi tentată să spun că nu, pentru că cele mai frumoase lucruri sunt gratis. Dar încă n-am ajuns să-mi fiu suficientă, deci în cazul meu depinde puţin de circumstanţe şi oameni.
4. Crezi că fericirea altora depinde de tine?
Mă îndoiesc sincer că am făcut vreodată pe cineva fericit(ă) cu adevărat, deci nu.
5. Ce crezi că e mai important pentru tine: felul în care eşti sau felul în care vrei să fii?
Lumea ne învaţă că trebuie să ştim cum vrem să fim, să avem un ţel pentru care să lucrăm, să fim mai buni, mai deşteţi, etc. Blabla. Eu cred că cel mai important este felul în care sunt. Şi mai important este să mă descopăr.
6. Crezi că are importanţă culoarea cu care te îmbraci, că-ţi poate influenţa cât de cât ziua?
Desigur. Acesta este principalul motiv pentru care îmi tot cumpăr chestii colorate.
7. Crezi că scopul tău în lumea asta e să te naşti, să te înmulţeşti şi să mori?
Habar n-am. Eu spun că nu. Mai ales pentru că nu-mi doresc asta. Sarcina mi se pare o perioadă fascinantă, dar chiar nu aş vrea să mă înmulţesc (cel puţin acum, cine ştie ce părere o să am peste câţiva ani?)
8. Cum te vezi la 90 de ani?
Arătând ca o gagică de cel mult 82 de ani.
9. Care este cea mai veche amintire?
N-aş putea spune. Sunt două chestii de când aveam între 1 şi 2 ani, însă e posibil să fie mai degrabă plăsmuiri ale imaginaţiei, croşetate pe marginea poveştilor spuse de ai mei de atâtea ori încât aproape simt că le-am trăit. Nu ştiu. Dar cea mai veche amintire pe care aş vrea s-o am este călătoria cu avionul de când aveam un an şi câteva luni (fiind şi singura din viaţa mea, tare-aş vrea să ştiu dacă mi-a plăcut sau nu).
10. Îţi place meseria pe care ţi-ai ales-o? Pe ce considerente ţi-ai ales-o?
Având în vedere că profesez într-un domeniu (care nu-mi place) diferit de cel în care am fost “instruită” (care nu-mi place, deasemenea), cred că n-are rost să răspund la întrebare. Ce pot să zic, totuşi, este că deşi nu fac ceea ce-mi doresc, mai am multe de învăţat până să fiu pregătită pentru un job care m-ar motiva să mă trezesc mai devreme, să chiui pe stradă în drum spre serviciu, şi să nu obosesc nici după 18 ore de activitate neîntreruptă (am experimentat aşa ceva o perioadă scurtă, când lucram la Roman).
11. Crezi că ai fi mai fericită dacă vei fi celebră?
Bineînţeles că nu! M-ar deranja atât de multă atenţie, şi dacă toţi şi-ar băga nasul în oala mea.
Totuşi, apropo de asta, ţin să spun că m-am întâlnit mai demult cu o fostă colegă de facultate, care spunea că l-a recunoscut pe Alfa-Man, deşi nu l-a văzut vreodată în viaţa ei. A zis că de pe FB, dar nu o am în listă (şi cu atât mai puţin el), deci am dedus că de pe blog. Aşadar, eu îi fac pe alţii celebri, ce nevoie mai am eu de asta? 🙂

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

6 comments

  1. Mi-a placut cum ai raspuns, mi s- a parut asa sincer, direct, si mai ales cu usurinta. Pe mine m-au trecut toate apele cand mi s-a dat aceasta tema, mai ales ca intrebarile mi s-au parut destul de grele ! Uite, m-am uitat eu din curiozitate ce inseamna numele de Ana si Maria, ca mie imi place sa dau search-uri etimologice din astea, si am aflat ca Ana in ebraica veche insemna “favoare, gratie in sens de gest binevoitor”, iar Maria, tot in ebraica veche insemna “amar” (ca gustul amar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top