You are here: Home » Episoade » Jaf la drumul mare: călătoriile cu Massaro Trans

Jaf la drumul mare: călătoriile cu Massaro Trans

Ştiţi că vă ziceam că-mi arde sufletul după o mică vizită în capitală. Ei bine, am fost, dar nu fără peripeţii, atât la dus cât şi la întors. Eu nu sunt genul de om care să se certe, am încercat o rezolvare amiabilă, dar aparent nesimţirea creşte ca o buruiană nestârpită şi rezistentă la bun simț şi exemplu personal, atitudine împăciuitoare şi toleranţă. Dar obrazul … de câte ori se poate întoarce?
În primul rând, autocarul Iaşi-Bucureşti, de la Massaro Trans, s-a stricat pe centura Buzăului, şi a fost chemat unul de la Bacău (!!!) care să ne ducă până la destinaţie, cu o “mică” întârziere de 4 ore. Eu am remarcat încă de la Bacău un individ care se uita sub maşină, de unde am dedus că se ştia de existenţa unor mici avarii, care în timp s-au dovedit a fi iremediabile. Desigur, o isterică s-a luat şi de şofer, care -bietul de el- cred eu că nu era tocmai încântat că-şi petrece miezul nopţii într-o benzinărie, dar, mă rog, nu toţi putem fi raţionali în situaţii neplăcute (la mine a fost o excepţie inexplicabilă). 90% din pasageri (printre care şi eu) au solicitat ajutorul prietenilor cu maşină, care au ajuns după vreo oră jumate de la incident, timp în care cu toţii am îngheţat (eu nemâncată, nebăută, nedormită, etc). Ehe, mi-am zis eu că nu-i bai, deoarece plănuiam să fac demersuri pentru recuperarea banilor sau măcar evitarea repetării evenimentelor, daaaaaar, la întors, biletul meu a fost reţinut, sub pretextul preluării de date, de către şofer, care nu mi l-a mai înapoiat. Desigur că l-am cerut, dar mi s-a dat replica “poate l-a luat altcineva”. Şi-aşa am rămas şi cu vena umflată şi fără dovada evenimentelor din cauza cărora mi-a crescut tensiunea. Cel mai mult m-a deranjat atitudinea lui: “trebuia să fiţi atentă”. Nu, boule cu burtă şi trei fire de păr date cu gel, tu trebuia să fii atent! Eu ţi-am dat ţie biletul, tu trebuia să mi-l dai înapoi! Asta în gând, fiindcă eu am insistat cu atitudinea stupidă de om cu bun simţ şi am sperat că lucrurile vor ajunge pe un făgaş normal în care clientul să fie nu atât satisfăcut (nu mai era cazul de muuuuult) dar măcar împăcat cu gândul că nu i-a mai scuipat nimeni pe faţă, încă o dată, ca răspuns la flegma anterioară. Mă scuzaţi pentru exprimarea plastică, dar asta face compania Massaro.
Am trimis mail la Protecţia Consumatorului, dar nu trag speranţe să se schimbe ceva. Nu există soluţii pentru înghiontirea nesimţiţilor din poziţia lor bine-înfiptă: ei se ţin tare în indolenţa lor, scuipă de sus pe client (da, ăla care le susţine afacerea) şi urinează pe decenţă şi pe omenie! În ipoteza în care Consumatorul acesta (eu, adică) nu este protejat, voi căuta alternative pentru a călători înspre Bucureşti.
Nu scriu acest articol cu alt scop decât acela de a spune că nu mai accept nici o situaţie de acest fel. Suntem peste 20 de milioane de proşti (eu printre cei mai mari) care nu spunem nimic atunci când ni se încalcă drepturile fundamentale. Uite că de data asta nu am mai putut să spun “lasă, noi să fim sănătoşi”. şi nimeni n-ar trebui să facă asta!
În încheiere, aş dori să le transmit celor de la Massaro Trans, şi pe această cale (am scris și pe fb), să sugă şosetele lui Hitler în iad!
P.S. : Restul weekendului a fost fain, vă povestesc mâine!

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

8 comments

  1. Un comentariu mai coerent decat “ia-ti o masina” nu pot produce.
    Imi pare rau.

  2. Uite eu am avut o experienta ok cu CFR-ul. Trenul spre Bucuresti a avut intarziere o ora, si pt asta conductorul a sunat toate trenurile la care aveau legaturi pasagerii, incercand sa le opreasca daca se poate. Unde nu s-a putut, a oferit oamenilor tichete gratuite de calatorie.

    • Cazul tau demonstreaza ca mai sunt si exceptii, dar eu cred ca astea ar trebui sa fie regula, intr-o lume civilizata (sau care macar pretinde a fi asa, sau incearca).

  3. Ba foarte bine ca ai reclamat! Pe de alta parte, imi pare rau ca o zic, dar trebuie sa fii mai nesimtita. Pe noi a incercat sa ne traga in piept un sofer norvegian. Al’ de facea cursa dintre Honninsgvåg si Nordkapp. Deci se poate si la case mai mari. Cand a vazut insa ca nu-l las in pastele mamii lui si ca insist a dat inapoi. Ne-a inapoiat ce ne luase in plus. Eu zic ca gunoiul ala uman te-a vazut femeie si intelectuala si a gandit ca nu o sa te zborsesti la el. Data viitoate uimeste-l…zborseste-te. E dreptul tau. Dar foarte bine ca ai scris! Ajuta!

  4. Habar nu am daca am comentat deja :)). Dar oricum, voiam sa spun (sau sa adaug) ca eu sunt foarte mare adept si sustinator al “scrisorilor la primarie”. Adica epistole/mail/urlete de protest impotriva sistemului/firmelor/hotomanilor/japitelor. Le scriu. Le telefonez. Ii pizdesc. Asa ca zic din nou: bravo.
    P.S: scrie si tu ceva in care sa nu fiu de acord cu atitudinea ta, ca altfel par suspect! O sa zica lumea ca vin si scriu “ce frumos!”. Zau ca am fost prea de acord cu tine perioada asta..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top