You are here: Home » Răutăți » Ce nu te omoară (într-o zi de marți)

Ce nu te omoară (într-o zi de marți)

Încă mă mai mir atunci când descopăr noi fețe ale unor oameni pe care credeam că îi știu, măcar puțin. Nu mă deranjează, nu mă supăr, nu sunt furioasă … doar surprinsă, uneori în pofida avertismentelor anterioare, venite din partea unor indivizi în care am încredere. Una este când știu că un om e isteric, și alta când țipă la mine (doar un exemplu). Practica bate teoria la fundul gol, de-o ascultă cu urechea.

Niciodată nu voi putea înțelege femeile care sunt invidioase pe mine, pe faptul că încă îmi vin pantalonii de când aveam 18 ani, pe cum este sau cât câștigă soțul meu, pe faptul că pot face ce-mi doresc (în mare), pe norocul meu sau pe cum mi se întâmplă chestii uimitoare, pe iubirea pe care am câștigat-o după lacrimi amare, pe spontaneitatea cauzată de paramnezia mea, pe volbura emoțiilor mele care curg unele din altele, se transformă și mă acaparează, pe unele aventuri și răsturnări de situație care lor le par interesante dar mie îmi mănâncă neuroni pe pâine…

Am muncit mult ca să ajung la echilibrul ăsta interior, a pus umărul și numărul mare de cărți bune cu lecții adevărate, și poveștile de viață ale unor oameni pe care îi admir, și tot ce mi s-a întâmplat și care acum are mai mult sens decât orice altceva din lumea asta. și din care am învățat mai mult decât aș fi crezut în cea mai bună și lucidă zi a minții mele.

Mi s-a dat o șansă la ceva minunat. Doare fiecare lovitură sau jignire, dar a naibii să fiu dacă nu mă voi ridica mai tare decât înainte, și voi lupta fiindcă am văzut ceva minunat în Univers și în mine.

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

 1. esti pur si simplu mai buna decat ele. tot ce ai, e castigat de tine, nu primit in dar, ceea ce te face sa apreciezi mult mai mult ceea ce ai, iar in fata lor avutul tau e o comoara imensa la care ele nu vor ajunge niciodata, pentru ca drumul spre ea e unul de sacrificiu si suferinta…nu o sa lasi niste farfuze sa-ti strice buna dispozitie, nu?

  • Nu cred ca sunt mai buna, ci pur si simplu ca nu sunt ca ele, deci nu le pot intelege. Asa ca as prefera sa ma lase in pace, cum am facut si eu cu domniile lor. 🙂

 2. zen girl, the sun is shinning, the grass is green! remember!
  breathe deeply and follow you way!
  kind regards! 🙂

  • The sun is shining indeed, but even if the grass is not green anymore, the future is pink! Sau, ma rog, viitorul e turcoaz, ca asa-mi place mie!
   P.S. : ”Kind regards” e semnatura mea la emailuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top