You are here: Home » Personal » Halatul

Halatul

Îmi aduc aminte și acum prima oară când l-am văzut: roz, cu trei inimioare brodate pe reverul din partea dreaptă, lung până-n pământ, pufos, gros, plăcut la atingere: halatul perfect. Am dat mulți bani pe el (eu … adică mama mea, că eram lipitoare la vremea aia) și-l am și acum, deși nu l-am mai purtat de ceva vreme. Îl păstrez de parcă am de gând ori să mă îmbrac la vreo ocazie cu el, ori să mă pregătesc să-l las moștenire cuiva care îl va aprecia la adevărata valoare: îl va scoate din sertarul cel mai de jos, din când în când, să-l arate vreunei prietene sau cunoștințe ca pe ceva prețios, șușotind: ăsta e halatul roz de la Victoria’s Secret pe care l-am primit (și aici îi va face din ochi interlocutorului), și pe care îl prețuiesc enorm. Da, par nebună sau plictisitoare, dar a fost o piesă de rezistență în viața mea intimă.

Din când în când mi-e dor de cum obișnuiam să-l port în zilele friguroase, peste pijamale, cu părul neapărat prins într-un moț dezordonat în vârful capului, și cu șosete (cu degete) în picioare. Mirosea a curat și puf, confort și libertate; acum probabil are iz de naftalină 🙂 . Și chiar dacă (încă) e august, în seara asta am de gând să stau în brațele lui din nou. Nu-mi rămîne decât să fac un duș fierbinte, să aprind un bețișor parfumat și să mă cuibăresc în pat cu o pisică grav enervată de faptul că-mi petrec serile cu Dorian Gray și nopțile cu Neveste Disperate.

Ptii, ce frumoasă e viața când te poți bucura de lucruri mărunte!

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

15 comments

 1. Lucrurile marunte ne fac, ce-i drept, mai fericiti pe moment dar ne fac, de cele mai multe ori, sa ignoram problemele reale care se aduna si sedimenteaza. Eu te cunosc, te-am cunoscut candva de fapt, si cred ca uneori tinzi sa faci asta dupa care, atunci cand nu mai poti, rabufnesti. Si nu e o critica, fiindca asta facem multi. Sper sa-ti fie bine asa cum esti acum iar aceste lucruri marunte care te fac fericita sa vina din interior nu din nevoia de compensare.

  • Cel mai bun lucru in viata e sa bei o cana de apa rece atunci cand e canicula. Problemele reale despre care spui tu ca sunt complexe isi au radacinile in evenimente aparent lipsite de insemnatate care nu au fost gestionate cum trebuie. Poate timpul va demonstra care din noi doi/doua are dreptate. Nu spun ca halatul e un paradis, doar ca ma pot bucura de o seara in casa mai mult decat de un weekend la munte, de ex, daca am liniste in suflet.
   Toate cele bune!

 2. Cred ca inainte sa inteleg eu sufletul feminin, il descoperi tu pe ala masculin :D. Adica iaca, asa e! In chestiile marunte, gen breteluta rupta de la sutienul unei fete random de pe strada pana la halba de bere rece cu spuma de 5 degete, sta cheia fericirii. Intre ele se afla si ceva victorii mai importante, dar care raman in minte la fel de pregnant ca micul divin de pe gratar. De aia suntem noi veseli mereu. Dar, daca imbratisezi filozofia asta, pregateste-te sa-ti zica toate femeile mature (sau care vor sa fie mature) ca esti “superficiala”. “Porc” nu cred sa-ti zica tie, totusi. 😀

  • Ptii, să știi că dacă mi-ar zice că-s porc, aș lua-o ca pe un compliment (scroafă, nu 😛 ).
   Am un frate și mulți prieteni băieți de la care mai învăț câte ceva despre bărbați. Dar de la teorie la practică e cale lungă! Adică, de exemplu, uneori îmi dau seama că fac chestii tipic feminine care n-au logică și nu înseamnă nimic pentru voi (eventual vă și enervează), dar nu mă pot abține.

 3. al meu e maro si urat, dar de multe ori mi-a tinut cald si mi-a sters lacrimile si m… :D…e mare si nu are loc in dulap, sta atarnat pe un colt de usa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top