You are here: Home » Personal » Să încep c-o semi-leapşă? Blogger îndrăgit să fie!

Să încep c-o semi-leapşă? Blogger îndrăgit să fie!

S-a dus şi concediul. A fost frumos, a început lin şi uşor pentru acomodare, mi-a adus linişte şi pace, cam cât era nevoie, şi mai puţine aventuri, spre norocul meu. Prima postare nu va fi despre libertatea din Vamă şi Mufarina în pielea goală (după cum intenţionam iniţial) ci o semi-leapşă: se cheamă Premiu pentru blogul îndrăgit şi l-am primit de la Kadia.

Regulament:

1. Posteaza imaginea Liebster Blog Award
2. Spune 11 lucruri despre tine.
3. Raspunde la intrebările adresate de cel care te-a nominalizat si formulează un set nou de 11 intrebari pentru cei pe care ii nominalizezi.
4. Nominalizeaza 11 persoane (+ link) care sa realizeze acest tag.
5. Mergi pe pagina lor si anunta-i.
6. Nu da tag-ul inapoi!

1. Foto. Check! 🙂

 

2. 11 chestii de declarat. Pf, here we go again… Ce să mai zic despre mine?

 • mă enervează oamenii proşti
 • îmi plac bărbaţii foarte, foarte înalţi (aşa, admirativ, că nu mă văd cu cineva care să aibă mulţi mulţi centimetri peste 162 – înălţimea mea)
 • fac chestii doar când am chef; dacă totuşi sunt obligată de circumstanţe să îndeplinesc vreo sarcină pentru care nu am tragere de inimă, nu-mi iese şi pace!
 • ador să ascult poveşti de viaţă cu oameni curajoşi şi inteligenţi
 • sunt un gatherer: păstrez o grămadă de prostii de care n-am nevoie şi pe care mi le aruncă Alfa-Man (eu nu pot 😛 )
 • sunt obsedată de ordine şi curăţenie; de multe ori nu vreau decât să aranjez ceva pe un raft şi sfârşesc prin a spăla aragazul şi a da cu mopul, gen.
 • nu sunt perseverentă; renunţ repede
 • mi-e frică de oamenii care vorbesc prea puţin
 •  mă exprim mai uşor în scris
 •  anotimpul meu preferat e primăvara
 • nu am răbdare cu oamenii care abia mişcă (fizic … şi metaforic) şi cu treburile migăloase.

3. Întrebările Kadiei

1. Care este cea mai veche amintire pe care credeti ca o aveti?

Cred că-mi aduc aminte ceva de când eram mică-mică şi tatăl meu îmi făcea masaj cu Nivea (la vremea aia era un produs extraordinar) şi mă trăgea de mânuţe şi de picioruşe, ca un fel de gimnastică. E posibil doar să-mi imaginez atât de bine încât să pară amintire şi nu închipuire, dar deh… 🙂

2. Primesti ca premiu o invitatie la cina cu un scriitor contemporan, pe cine ati alege si de ce?

Imposibil în lumea reală, dar cumva realizabil în imaginaţia mea, aş dori să iau o cină luuuuungă cu Henry Miller (care, din păcate, a murit înainte să mă nasc eu), să-mi povestească Sexus, pentru că mi-e aşa de greu să-l citesc, dar totuşi sunt extrem de curioasă cu privire la desfăşurarea acţiunii. 😀

3. Ce alegeti intr-o slujba cu orar fix si venit constant, dar sigur si o slujba cu orar neprevazut, riscuri mari, dar foarte banoasa?

Prima variantă, desigur. Nu-mi prea place să risc.

4. Daca v-ati intoarce la 18 ani, ati alege acelasi drum in viata (aceeasi facultate, slujba)?

Aş schimba multe, sau cel puţin aşa îmi place să cred. Nu pentru că aş fi nemulţumită de cum au decurs lucrurile, ci fiindcă s-ar fi putut şi mai bine. Totuşi, mi-e teamă că n-aş fi crescut aşa frumos şi n-aş fi ştiut aşa de multe şi nu aş fi iubit atât de aprig dacă nu aş fi apucat-o pe drumul acesta. Numai şi numai pentru alfa-iubire, aş apuca-o pe acelaşi drum oricâte şanse mi s-ar da.

5. Care credeti ca a fost cea mai proasta decizie din viata voastra de pana acum si cum ati schimba-o acum?

Looking back … cred că cea mai proastă decizie a fost să mă întorc la doi oameni care nu m-au respectat şi nu m-au acceptat cu adevărat niciodată.

6. Aveti de ales intre a merge la un concert sau a petrece o seara intr-un apartament in hotel de 5 stele. Ce alegeti si de ce?

Concertul, ăfcors! Îmi plac energia, atmosfera, legătura dintre oameni.

7. Intr-un film cu Demi Moore si Robert Redford (Indecent Proposal, 1993) o femeie casatorita primeste o oferta de a petrece noaptea cu un barbat pentru 1.000.000 de dolari, ati accepta? Respectiv, v-ati lasa sotia sa accepte?

N-aş accepta. Nu pentru că ar fi imoral, ci fiindcă nu există cale de întoarcere după aşa ceva, şi n-aş supune relaţia unui şoc peste care nu ştiu dacă ar trece, pentru nici o sumă de bani.

8. partenerul de vis este ambitios sau bland?

Ambiţios sau blând?… Adică una o exclude pe cealaltă? Partenerul meu este în ambele feluri, pe planuri diferite, aşa că nu trebuie să aleg, s-a nimerit perfect. 🙂

9. Ce defect uman va deranjeaza cel mai mult?

Prostia, asociată de cele mai multe ori cu trufia.

10. Unde ati prefera sa locuiti la bloc sau la casa? Motivati alegerea.

Mi-ar plăcea să locuiesc într-o vilă: nici bloc, nici casă. Să am câţiva vecini, dar nu prea mulţi, astfel încât să ne putem organiza în situaţii delicate şi totuşi să am parte şi de intimitate, când îmi doresc asta.

11. Care este ultima carte citita care v-a placut?

“Dama cu camelii”, pe plajă. Puţin cam siropoasă povestea, şi pe alocuri enervantă dama în cauză, dar cu toate astea destul de antrenantă (am terminat-o relativ repede şi a trebuit să-mi cumpăr încă un roman – Oscar Wilde şi Ringul Morţii – începusem să am chef, spor şi poftă de lectură).

4, 5, 6

Din păcate, pentru că sunt rebelă, nu voi respecta regulamentul. Motivul real? Nu dispun de suficientă creativitate pentru un nou set de 11 întrebări şi, cel mai important, nu prea am cui să arunc pisica peste gard. Mizantropie and what not.

P.S. : Revin cu impresii din concediu, momentan aşternute timid în paginile jurnalului de călătorie pe care îl completez de când mă plimb cu Alfa-Man pe melagurile româneşti. Nu ştiu când, nu ştiu dacă vor fi şi diacritice implicate în toată treaba asta, dar … va urma. 🙂

Update:

Aparent am mai fost nominalizată şi de Vladimir. Lui îi răspund pentru statistică, n-are rost să mai zic despre mine, până şi eu m-am cam plictisit de subiectul ăsta. Aşadar…

1. Ce carti de bucate aveti in casa si cat de des le folositi? (sunt egoist interesat de raspuns :D )

Am avut una cu preparate la tigaie, gen broşurică, dar s-a pierdut când m-am mutat. Nu-i simt lipsa, am net. La ai mei foloseam întotdeauna reţetele din cărţile Sandei Marin.

2. Ce gen de hobby/pasiune/interes aveti? (aici intra tot de la colectii la gradinarit)

Blogul meu, în proporţii variabile în funcţie de timp, inspiraţie şi dispoziţie. Brăţări. Cercei. Sandale (new entry 😛 ) şi şlapi.

3. Cu ce gest/actiune/strategie va poate lasa un barbat in fund? Adica care-i punctul slab si usor exploatabil de un mascul al speciei? (stiu ca toate aveti o portita, care-i?)

Toate avem o portiţă, dar nu aceeaşi. De fapt, fiecare cucerire are o anumită tematică, dacă-mi permiţi exprimarea, şi deci nici dacă aş vrea nu aş putea să nominalizez un singur gest. Cea mai recentă (şi mai fabuloasă) cucerire s-a datorat răbdării si grijii pe care mi-o poartă Alfa-Man, programat genetic să mă suporte.

4. Preferati o casnicie clasica (ea cu cele femeiesti, el cu cele barbatesti) sau una moderna (fiecare cum apuca)? Presupunem ca in ambele fiecare isi face treaba pe bune. Nu trage nici unul chiulul.

Cred ca fiecare cum apucă, oricum acolo se ajunge la un moment dat. În plus, în timp s-au cam schimbat cele femeieşti şi bărbăteşti, deci nu se poate trage o linie clară.

5. Daca ati fi fortata sa alegeti intre un roman realist (stil Ion, Morometii, autobiografii, biografii)  si o carte de fictiune (stil Hobbit, Lord of the Rings, Games of Thrones, Wheel of Time) ce ati alege?

Damn it. Chiar sunt forţată? Realist, cred, dar a câştigat cu 51%. 😀

6. Ce parere aveti despre hobbiurile si pasiunile sotului?

Mă gâdilă într-un mod plăcut. N-am nici o problemă cu ele, deşi nu le înţeleg în totalitate.

7. Ce meserie v-ar fi tentat sa faceti daca erati barbat?

Hm. Preot. Numai pentru că femeile nu pot. În rest, cred că merge cu ambele sexe. 😛

8. Fata de ce neam aveti antipatii/dispret? (nu ma supar de fel daca ziceti ceva de rusi :D )

Ţiganii. Nu  ştiu dacă ăsta e termenul oficial, nu mă intere dacă e politically corect, dar asta e!

9. Ati invidiat vreodata situatia/modul de viata/norocul alteia?

Da, mi s-a întâmplat, numai că de multe ori (aproape de fiecare dată, de fapt) mi s-a arătat că toate au un preţ şi că nu totul e aşa cum pare; mi-am dat seama că nu trebuie să-i invidiez pe alţii pentru nimic, deoarece cu toţii avem nemulţumiri şi succese, bucurii şi secrete bine păzite. Legea compensaţiei.

10. Cam cat de des va prefaceti interesata in legatura cu ce vorbeste un barbat doar ca sa-i faceti placere? (desi vi se absolut rupe in paispe? :D )

Pfff, devenisem expertă la un moment dat, până mi-am dat seama că pot sta cu bărbaţi care să-mi spună lucruri ce mă interesează (sau măcar pe care le înţeleg)  şi să-i evit pe cei care mă plictiseau cu inepţiile lor.

11.  Care-s caracteristicile de baza pe care trebuie sa le aiba un barbat ca sa fie “dezirabil”?

Îmi plac bărbaţii puternici (fizic, emoţional, etc) şi cei care mă fac să râd, bărbaţii grijulii şi atenţi. Şi cu barbă. 😀

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

 1. Intoarcerea din drum nu e buna, si mai ales la oameni care nu te apreciaza si respecta. Ce sa mai vorbim de oameni care de fapt nu te iubesc! Si e atat de greu sa iti dai seama de adevar, cate broaste pupam inainte de a ne gasi poate nu printul, insa linistea…

  • Acum stiu si eu ca intoarcerea nu e buna, dar atunci nu eram atat de cinica. 😀 Aparent, cam de asta a fost nevoie ca sa devin ceea ce sunt.

 2. Sarut-mana ca ai facut-o! Am un lot statistic mic-mic dar sanatos! 😀

  • N-ai pentru ce; intrebarile tale chiar mi-au placut (am vazut si unele mai putin interesante in blogosfera- ca a circulat leapsa asta, slava Domnului!!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top