You are here: Home » Episoade » Bucureşti, să trăieşti…

Bucureşti, să trăieşti…

Desigur că în singurul weekend pe care l-am putut petrece în capitală, s-au petrecut cele mai interesante şi chiar doborâtoare-de-recorduri inaugurări în Iaşi (Palas, pasajul de la Hala Centrală, etc). Nu contează, a fost frumos şi relaxant şi în maaaaaarele Bucureşti. Din aventuri: Romexpo (unde l-am zărit pe Neagu Djuvara), cu trotineta prin parcuri (Tineretului şi Titan) şi oraş; un locuşor unde mi s-a luat tensiunea în mod profesionist; am tras cu ochiul şi la bucuţele lui Traian, m-am pozat în faţa celui mai comunist palat 😛 am halit primul macaroon şi am băut o bere la Hard Rock Cafe cu Lupuşorul şi jumătate din Casa cu Nuci, şi desigur am făcut şi multe altele care nu se pot spune.

Ar mai fi multe de povestit, dar timpul e scurt. Concluzia este că mi-ar plăcea să-mi petrec un mini-concediu în capitală, dar n-aş putea trăi acolo: e zgomotoasă, abuzivă, sufocantă, şi tocmai de asta mi-a făcut un dor nebun de Roman. Nu-mi pare rău, mai ales pentru că am apucat să mă văd cu prieteni blogosferici, dar prefer în continuare oraşele mici şi liniştite, în care nu prea se întâmplă nimic.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

13 comments

 1. Unde a găsit Ursulache steagul ăla mare?

 2. Mi-aş lua şi eu cartea ultimă a lui Djuvara (asta apropos de Bucfest).
  N-ai pierdut timpul deloc prin Bucale 😛

 3. Am omis Cismigiul :D; chiar uitasem ca am trecut si pe acolo 🙂

 4. Oita aia simpatica am pozat-o si eu, alaturi de suratele ei 🙂

 5. bine ca n-au mai fost ploi ca pana nu demult! 🙂

 6. Cam asa mi-as programa si eu un eventual sejur prin cetatea lui Bucur; cu o excepție: de oroarea numita Casa Poporului nici nu m-as apropia!

  • Hm. Eu merg pe-acolo de fiecare data. Nu ma intereseaza semnificatia ei, dar nu pot sa nu raman impresionata de dimensiuni. 🙂

 7. Si mie imi place arhitectura Casei Poporului si ma impresioneaza dimensiunile. Frumoase fotografiile!

 8. Stiati ca denumirea reala oficiala initiala a acelei (doar) popular numite Case a Poporului, (mai recent oficial Palatul Parlamentului) a fost Casa Republicii ? Uite-i pe semnatarii documentului original de pornire a lucrarilor, document pe care scrie clar Casa Republicii:

  http://www.dailymotion.com/video/x4z0tx_inaugurarea-lucrarilor-la-casa-repu_news

 9. hey, nu pot sa cred ca ai fost la doi pasi de mine:) cand mai treci prin Bucuresti, da un semn, macar 5min sa ne vedem.
  ai reusit sa ajungi si la Biblioteca Nationala? stiu ca data trecuta ai fost dezamagita ca inca nu se deschisese….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top