You are here: Home » Suflet » Joacă de copii mari

Joacă de copii mari

Câteodată îmi imaginez cum îți găsești cuvinte potrivite să-mi spui ce simți, cum te fac să vibrezi, cum știi să interpretezi fiecare gest și privire, cum intuiești dinainte să pot concepe eu care-s gândurile mele. Visez la clipele în care știi sigur că eu sunt perfectă așa cum sunt, la momentele în care te vezi cu mine bătrân, cu barbă albă și mâinile noastre tremurând împreunate ghiduș și demodat.

Poate că lumea mea imaginară nu e atât de rea, pentru că mă face fericită, și sunt așa puține lucruri zilele astea care sunt capabile să mă înveselească… Mă gândesc că atunci când mă vei iubi cum mi-am trasat atent o hartă în suflet o să fie mai ușor.

Mă simt ca un copil care colorează o foaie, plin de entuziasm și inocență, și un adult responsabil îmi spune că e aiurea, pentru că nu reprezintă realitatea. Și toată strădania mea pare în zadar, dar păstrez sub pat, într-un loc secret, toate foile pătate de lacrimi, pe care alții mi le-ar fi rupt; le scot din când în când, dacă fur o clipă de liniște și intimitate, și le visez cu ochii deschiși.

De ce mi s-ar fi dat acuarele dacă trebuie să pictez ”după dictare”? De ce am hârtii atât de mari dacă mi se cer schiţe care încap pe foi de carneţel?

Într-o viață viitoare voi ști să trasez contururi mai precise, voi face din acuarelă un miracol pe cale să se întâmple, voi mânui pensonul atât de bine încât va părea că m-am născut pentru asta. Și poate așa va fi.

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

6 comments

 1. Îmi place articolul tău, fie şi pentru poza ce-l însoţeşte. Aşa mult mă relaxează chestiile astea ce-mi aduc aminte de copilărie, încât am ajuns să mă mai uit câteodată pe Duck tv, un post pentru copii până în 3 ani, unde sunt difuzate desene animate simpliste, cu ră-uşte, ursuleţi, elefănţei.

 2. Daca lumea ar fi formata exclusiv din “adultii responsabili” de care zici tu, am fi ramas in pesteri si acum, Noroc cu “naivii” care au continuat cu incredere sa transforme lumea. In concluzie, nu inceta sa crezi si sa visezi 🙂

  • Asa mi-am zis si eu, in sinea mea. 🙂
   In plus, ma ajuta si vorba “prost, prost, dar hotarat” (asta pentru ca unii au impresia ca eu alerg dupa cai verzi pe pereti).

 3. seara de mai- fifties & stefan banica jr. 🙂

 4. ce bine este cand mai gasesti un suflet plin de vioiciune…
  spor-t! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top