You are here: Home » Cărți » Despre câteva cărţi

Despre câteva cărţi

După cum vă spuneam ieri, sunt forţată de circumstanţe să citesc mai mult decât de obicei. Nu mă deranjează, ba chiar este o ocazie bună să fac ceva constructiv cu timpul meu liber. A fost o perioadă lungă, de ani de zile, în care nu am pus mâna pe nici o carte, şi în care nici nu am simţit lipsa acestui gen de activitate, dar de când am redescoperit plăcerea poveştilor ascunse în pagini pe care le întoc cu o sete crescândă, am devenit alt om.

Un om care, din ambiţie, şi-a dorit să citească “Pasărea Spin”. Desigur, ştiţi cu toţii de filmul care a fost extrem de popular atunci când eram mici-mici; nu detalii, doar faptul că, citez din memoria multora 😛 , “e vorba de un preot şi o tipă, nu?”. Ei bine, romanul în două volume pe care am pus mâna din întâmplare şi pe care numai încăpăţânarea m-a determinat să-l termin, n-a făcut decât să mă dezamăgească; poate la vremea respectivă a fost un succes răsunător, mai ales după comunism şi cenzură, însă acum nu mai este cazul. În prima parte am găsit totuşi câteva răsturnări de situaţie destul de drăguţe, aşa că n-am renunţat, dar pe măsură ce vieţile personajelor începeau nu să se extindă şi să devină laborioase ci să se limiteze la câteva evenimente banale, ba chiar tâmpe, au început să-mi cadă greu toate cuvintele, să mi se lipească ochii, ba chiar să mă enerveze dialogurile cretine şi prea puţin credibile. Oricum, partea frumoasă este că se găsesc multe descrieri ale Australiei, începând de la climă la modă şi design interior, la viaţa animalelor şi scurgerea aproape imperceptibilă a timpului. Drăguţ, chit că nu mă omor după descrieri, în general.

În sfârşit, important e că am gătat-o! Pa şi never again, oricât m-ar roade curiozitatea, romane din acestea siropoase de proastă calitate – comparativ, de exemplu, cu Sandra Brown – aş ruga partea de blogosferă indignată de faptul că odată am citit şi aşa ceva să se abţină de data asta .

Deci, din fericire, acum pot să mă ocup de “Conversaţii cu Dumnezeu” (vol III), “Gustul femeilor urâte” (care-mi place – cartea, zic 😀 – deocamdată) şi “Muncile lui Hercule … moderne” – prima pentru suflet, a doua pentru poveste şi vocabular (am grijă de aspectul acesta de când am terminat “Dincolo de bine, dincoace de rău” … dar asta e altă poveste), şi a treia întru antrenamentul neuronilor mei zvăpăiaţi şi nu foarte numeroşi. 😀

Problema este că mi se termină rezerva de cărţi. Partea bună este că am hotărât să nu mai pierd vremea citind aiurea: am renunţat la romanul doamnei Ojog Braşoveanu (“Să nu ne uităm la ceas”) pentru că nu m-a prins nici după câteva zeci de pagini.

Voi ce citiţi zilele astea? 🙂

 

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

10 comments

 1. Ha, ha, eu am citit Pasarea Spin pe la 14 ani si am plans de-mi sarea camesa. :)))
  Acum, “la varsta ta” (ha :))))) ) nu mai e cazul de pasarisme din-astea…

 2. Spre rusinea mea, nu am citit nici macar una dintr cartile astea. Dar nu este timpul pierdut. :))

 3. Eu nu mai citesc carti de destula vreme, mai citesc uneori povesti din reviste, dar recent am tinut o carte in mana intr-o librarie si i-am citit coperta din spate, Limbajul Florilor, de Vanessa Diffenbaugh. E despre un copil orfan si dificultatile reintegrarii ei in societatea mai larga. Am vazut ca avea la sfarsit si un index intreg cu diverse chestii care se puteau comunica cu florile in era victoriana. Habar nu am daca a fost sau va fi tradusa si in lb romana, dar se gaseste pe Amazon dot com. Ah, uite ca am gasit dictionarul florilor gratis pe net !

  http://www.randomhouse.com/rhpg/features/vanessa_diffenbaugh//flower-dictionary/

 4. Foarte faina poza 🙂
  De “Pasarea spin” chiar nu-mi amintesc, cred ca in perioada aia ma uitam la “Caracatita” sau poate la “Sailor Moon” :))
  Eu o sa profit saptaman asta de Bookfest, sper sa gasesc niste romane dragute, ca ce am citit in ultimul timp nu prea a fost pe gustul meu. Mai am vreo doua carti in italiana, dar sunt cam maricele si trebuie sa-mi fac curaj 😀

 5. Uhm… cred ca al meu comentariu a ajuns la spam…

 6. Psihologia superstitiei.

 7. Fara ideal, de Sienkiewicz. Şi îmi place pentru stil, vocabula r, idei.

 8. acum citesc numai literatura psi, dar daca ar fi sa mentionez doua carti care m-au marcat, as zice Flori pentru Algernon (Daniel Keyes) si Spuma zilelor (Boris Vian) ok, nu ma pot abtine ….si Strainul de Camus 🙂 am o vaga senzatie ca s-ar putea sa-ti placa si tie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top