You are here: Home » Cărți » Conversatii cu Dumnezeu

Conversatii cu Dumnezeu

 • Ideile tale despre corect si gresit sunt doar atat – idei. Ele sunt gandurile care dau forma si creeaza substanta lui Cine Esti. Ar exista un singur motiv ca sa schimbi toate acestea; un singur scop ca sa faci o modificare: daca nu esti multumit de Cine Esti. Numai tu poti sa stii daca esti fericit. Numai tu poti sa spui despre viata ta: “Aceasta este creatia mea intru care am binevoit”. Daca valorile tale ajuta, tine-te de ele. Cearta-te pentru ele. Lupta-te sa le aperi. Cauta, totusi, sa te lupti intr-un mod care nu face rau niamnui. Facerea de rau nu este un element necesar pentru vindecare.
 • Iluminarea inseamna a intelege ca nu ai unde sa mergi, ca nu ai nimic de facut si ca nu trebuie sa fii nimeni altcineva, decat exact cel ce esti acum. Esti intr-o calatorie spre nicaieri. Raiul, asa cum numiti voi, nu este nicaieri in alta parte. El e acum si aici … aici-acum.
 • Persista lucrurile carora le opui rezistenta. Dispar cele pe care le privesti in fata.
 • Omul simte adesea nevoia de a i se rambursa ceva din investitie. Daca tot e sa iubim pe cineva, foarte bine – dar sa primim si niste dragoste inapoi. Ceva de genul asta. Asta nu e pasiune. Asta inseamna sa te astepti la ceva. Asta e cea mai mare sursa a nefericirii omului. Este ceea ce-l separa pe om de Dumnezeu. […] Cel care renunta, renunta la rezultate dar absolut niciodata nu renunta la pasiune. Nu opui rezistenta la ceca caruia nu-i cunosti realitatea. Actul de a opune rezistenta inseamna a recunoaste ca acel lucru este viu. Cand tu opui rezistenta unei energii, o plasezi acolo. Cu cat ii opui mai multa rezistenta, cu atat o faci sa fie mai reala – indiferent cui ii opui rezistenta. Cand deschizi ochii si privesti ceva in fata, acel ceva dispare. Adica inceteaza sa-si mai pastreze forma iluzorie. […] In fata acestei ultime realitati, iluzia ta plapanda nu are nicio putere. Nu te poate tine mult timp in stransoarea ei care slabeste. Vezi adevarul – si adevarul te elibereaza.
Acestea sunt doar cateva pasaje din primul volum (din cele trei). Recomand cartile cu multa caldura tuturor; nu au neaparat tematica religioasa si nici filosofica, ci pur si simplu ofera o ocazie la analiza si meditatie. Mai multe informatii despre carte si cateva pareri gasiti aici.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

5 comments

 1. las si comentariu ca-ti place! planuiesti a termina lecturarea si celorlalte volume pana de paste, e?
  ca sa fie iluminarea la zi! 🙂
  tematica e very-very! spor la cartit!
  auzi asa: macaroane cu pesmet, nu-ti plac?

 2. Eu, zau, ca sustinator si fan a organizatiei birocratice a functionarilor aparatului administrativ al Biroului serviciului lui D-zeu, (dintre care unii mai trebuie sa ii trieze si corespondenta, altii sa raspunda la telefoane si sa faca appointments pt vizitatori sau petitionari, etc), chiar daca NU sunt membru de sindicat platitor si NU am conflicte de interes financiare sau personale legate de cine stie ce tranzactii particulare de business sau romantice cu vreunul din acei functionari, doresc sa recomand, inainte de a incepe sa determinam in ce mod dorim sa conversam cu D-zeu (fie asa pozitiv ca sa ii oferim speranta si sa-L sustinem moral, sau doar laudativ de urat succes la munca in continuare, sau chiar sa dezbatem cu Dansul pe o anumita tema, sau pe orice alta tema de discutie, fie chiar reciproc educativa, fie doar si despre vreme, politica, fotbal, sau despre starea mamei Natura, ca El, sunt sigur ca e rabdator si binevoitor cu orice zapacit care s-ar putea ivi la El in antecamera, chiar si fara appointment, si reuseste sa treaca si de detectorul de metale la Poarta sf Petru, si de serviciul de securitate din fata portii antecamerei, si de aghiotantul de serviciu din chiar fata usii biroului principal), sa fim ordonati si sa citim cateva brosuri si sa vizionam cateva filme informative re despre cum trebuie discutat frumos si protocolar cu D-zeu, ca sa nu-L facem sa-si piarda timpul, sa venim cu intrebari, daca avem, bine formulate, astfel incat sa putem sa primim si un raspuns mai util si satisfacator pt toata lumea, si sa nu-L obosim prea tare, ca deja pot sa relatez ca are de ieri incoace probleme cu tabloidele care au anuntat recent in mod diversionar ca o anumita triada alcatuita din d-nii Fleming, Florey si Chain ar fi fost inhaitati cu Industria Farmaceutica si din cauza lor a crescut nr ateilor in ultimii 60 de ani in lume, bagand astfel strambe intre D-zeu si concubina dansului si totodata partenera de afaceri mama Natura…zic si eu lucrurile astea de principiu inainte sa ma apuc eu personal sa citesc ce or avea alti oameni d ezis despre conversatiile lor cu D-zeu, pt ca:

  1. nu stiu daca autorul acestei carti prezentate aici a prezentat inainte de a intra direct in povestitul subiectului si continutului conversatiilor respective cu insusi D-zeu, si contextul situatie respective si metodologia aleasa pt a conversa, si de ce a luat acesat decizie, si in ce fel s-a pregatit sa duca aceste conversatii, si pe ce anume teme de interes…ca totusi asta, dup aparerea mea ar arata o oarecare seriozitate, si la mine tinuta unui autor eseist sau teoretic este importanta, si nu prea as dori sa deschid aceasta carte, sau sa dau click ca sa citesc fragmente din ea, si sa-mi dau seama in mod neplacut ca e o carte de nivel de barfa de valet Paul Burrell despre printesa Diana de Wales, (adica scrisa fara talentul unei scriitoare de biografii de scandal mult mai talentate, d-na Kitty Kelly);

  2. ma simt si eu cu musca pe caciula ca iar am lasat in urma, printre alte lucruri lasate in urma in ultima vreme, si subiectul destul de important si al lui D-zeu, concentrandu-ma in ultima vreme mai mult pe gasirea unor functii pt sufletul meu personal, (echipamentul de tip utilaj al corporatie mele private personale), ca ma enerveaza sa-l vad asa lenes si neutilizat in mod optim acolo de vreme, plus ca nu am treminat sa-l inspectez pe deplin ca sa vad daca e optim functional inainte ca sa-l lansez la apa, (el, sufletul meu, ca despre al altora nu stiu, si inca nu ma intereseaza, fiind de fapt o corabie, lucru remarcat nu numai de mine, dar am aflat recent chiar si de dl Percy Bysshe Shelley despre sufletul dansului, dansul fiind sotul d-nei Mary Shelley, care la randul sau l-a descris pe insusi Frankenstein, oameni totusi reputabili, deci o fi chiar posibil sa fie si asa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top