You are here: Home » Perspectivă » Romania e asa

Romania e asa

Nu o spun neaparat pentru ca e ziua Ei, dar ceea ce se vede acum nu este decat o faza trecatoare. Toate lucrurile mai putin fericite care constituie traiul romanesc, toate personajele grotesti care populeaza scena publica si toate celelalte caracteristici care sunt evidentiate in media nu reprezinta Romania. Toate sunt frustrari si temeri, si incercari esuate de a deveni occidentali. Eu refuz sa consider ca romanul e cocalar si manelist, hot sau lenes, si insist ca spiritul national si adevarata traditie se gasesc in satele “uitate de lume”, pentru ca acolo s-au pastrat valorile adevarate: intelegerea, ospitalitatea, modestia si bunul simt. Lucrurile de acolo, cum ar fi gardurile de nuiele si capitele de fan, sunt atat de incantatoare in simplitatea lor, incat sper sincer sa ramana pentru totdeauna izolate de “civilizatie”, intr-un clopot de sticla al frumusetii.

Am cunoscut si romani adevarati, care sa-mi confirme cele spuse mai sus.

Pentru mine, Romania e cea de care m-am indragostit in Turul Tarii, cu ochi limpezi si suflet deschis:

 

 

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

8 comments

 1. Frumos. Intr-adevar, asta e Romania. Iar trecatoarea din ultima poza e chiar superba.

  • In parerea mea, Cheile Bicazului fac parte din cele mai spectaculoase peisaje din tara noastra. Salbaticie, si un drum timid, aproape sufocat de peretii de stanca… Superb, dupa cum ai zis si tu!

 2. Iti dau o alta idee pentru concediile tale:

  Ia harta Romaniei. Gandeste-te in ce zona ai vrea sa mergi. Apoi cauta informatii despre teritoriul respectiv. Te asigur ca vei gasi mult mai multe locuri interesante si detalii pitoresti decat in mod… sa-i spunem obisnuit. Iesi din “mainstream” si descopera altceva decat Romania pe care au gasit-o altii, inainte.

  • Cand am fost anul asta in concediu am cautat pe harta diverse obiective turistice (deci fara google 😛 ) si n-am fost dezamagiti.
   Prefer spontaneitatea decat planificarea atenta. Si asa consider eu ca am iesit din “mainstream”. 😉

 3. Romania e extraordinara, e greu de descris in cuvinte, dar romanii de azi parca n-o merita, nu se ridica la nivelul tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top