You are here: Home » Personal » Lucruri bune vs. nebune. Scor: 7-6

Lucruri bune vs. nebune. Scor: 7-6

Printesa Urbana ma incurajeaza sa preiau fara mila ideea de articol retrospectiv (daca tot mi-a dat idei, mi-am cerut si voie)… si sa povestesc despre lucruri bune si proaste. Acuma, daca m-ar ajuta memoria, poate as concepe o lista mai detaliata si mai lunga, insa ne descurcam cu ce avem.

Inainte sa zic de lucruri bune si proaste, poate ar trebui sa mentionez ca eu nu cred in sensul lor clasic. Adica  eu sunt de parere ca toate deciziile pe care le luam, la momentul respectiv, sunt bune, pentru ca nimeni n-ar alege sa-si faca rau singur. Logic. Si consecintele nu pot fi decat firesti, nu minunate sau dezastruoase, pentru ca dezvoltandu-se unele din altele, dupa o anumita perioada, in fata unei imagini de ansamblu, ajungem la concluzia ca ori am procedat bine, ori invatat multe, ori altfel am fi fost mai nefericiti, ori … etc.  Nimic nu e intamplator.

Si acum … lucruri bune pe care le-am facut:

 • dupa multe relatii esuate, am inceput sa nu mai renunt inainte sa fiu convinsa ca am facut tot ce am putut (fara regrete de atunci)
 • mi-am dezvoltat toate laturile personalitatii, nu doar cele care sunt pe placul altora
 • am vazut si am inteles cu sufletul, atunci cand mi-am permis mie insami asta
 • am renuntat la sfaturi si indicatii cu privire la sanatate si diete; acum imi “ascult” doar corpul (doctorii ii pastrez pentru cazuri extreme)
 • vorbesc mai putin, ascult mai mult, si tin pentru mine (am devenit un adevarat cufar cu secrete de la o vreme; nu stiu daca oamenii mi se confeseaza pentru ca au incredere in mine sau doar in capacitatea mea extraordinara de a uita – hihi )
 • am invatat din greselile mele si pot si vreau si am reusit partial sa ii ajut pe altii cu ceea ce stiu acum
 • am renuntat la compania unor oameni, pentru ca nu-mi facea bine; si acum pot sa ma simt extraordinar si de una singura, fara sa fiu dependenta de un receptor al gandurilor sau emotiilor mele.
Si, sa zicem, lucruri nebune pe care le-am facut:
 • m-am incapatanat in situatii fara cale de iesire (am parasit uneori prea tarziu corabia care se scufunda)
 • am fost extrem de orgolioasa o perioada, timp in care mi-am distrus anumite sisteme interioare de navigare in viata
 • m-am vopsit bruneta (culoare de care am incercat sa scap trei ani); acum ma vopsesc blonda, si probabil la urmatoarea retrospectiva voi povesti despre asta
 • nu mi-am impus punctul de vedere la momentul potrivit, in fata unor oameni care probabil nu ma vor respecta decat in momentul in care voi face o demonstratie de putere (si nu-mi doresc asta, nu inca)
 • nu am stiut sa apreciez calitatile reale ale oamenilor si m-am lasat inselata de ceea ce societatea considera a fi acceptabil
 • m-am ascuns de multe ori, si mi-a fost rusine de mine cand ar fi trebuit sa strig in gura mare ca sunt speciala; nu, nu mai buna, doar speciala!
Este un singur lucru pe care nu stiu unde sa-l incadrez, si care ar inclina balanta destul de mult, mai ales avand in vedere ca scorul e strans: impronuntabila iubire! Nu stiu daca am iubit, daca iubesc, daca voi iubi. Uneori cred ca da, alteori ca nu, ca nici macar nu pot concepe ce inseamna sau ca oamenii nu sunt capabili de sentimente atat de pure.
Daca stau sa ma gandesc, la ultima evaluare, lucrurile stateau mai prost. Imi voi da seama mai bine in decembrie, cand voi face rezumatul lui 2011, asa cum fac in fiecare an, si probabil atunci voi sti mai bine decat acum, ajutata fiind si de melancolia mea de iarna. Sa luam anii 2008 si 2010, de exemplu, pentru ca au fost mai incarcati decat restul anilor la un loc; am descoperit ca:
1. Evenimentele majoritar nefericite nu fac un an prost.
Mai autentica decat in 2008 n-am fost in viata mea.
Mai multe decat in 2008 n-am invatat in viata mea.
2. Evenimentele majoritar fericite nu fac un an bun.
Mai ranita decat in 2010 n-am fost in viata mea.
Mai multe vise decat in 2010 n-am avut in viata mea.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

5 comments

 1. Aici n-am nimic de comentat, mai draga. Am citit, si am constatat, atat. 🙂

 2. Pai aici n-am niciun lucru de spus. Am savurat articolul, si atat 😛

 3. Pentru mine, 2007 a fost “the year”. Sa vedem ce concluzii trag la sfarsitul acestui an, deocamdata o sa ii zic “zbuciumat”, niciodata n-am avut asa un an cu ups and downs.

  • Nu prea inteleg daca te deranjeaza sau nu ca e zbuciumat; insa eu as zice ca-i un plus. Cateodata ii invidiez pe cei care n-au “ups and downs”, insa stiu in sufletul meu ca altfel nu mi-ar placea; eu sunt genul de om care are nevoie de furtuni, pentru ca navigatul pe o mare linistita este plictisitor si nu stimuleaza nimic in mine. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top