You are here: Home » Perspectivă » Que sera…

Que sera…

Cea mai mare greseala a noastra este faptul ca incercam sa ne planificam viitorul si fericirile/implinirile. Acum imi vine in minte nunta – de exemplu, faptul ca rezervarea la restaurant se face cu cel putin un an inainte mi se pare o constrangere oribila si o predestinare catre presiunea de a continua (chiar daca in unele cazuri cuplul se razgandeste in anumite privinte). Al doilea exemplu ar fi un copil, a carui venire pe lume o planificam pentru cand vom avea casa, bani, sot(ie), etc. si pot continua mult timp in acest sens, pentru ca toate sunt “personalizate” si fiecare are alte prioritati.

Cred ca Universul asta, care este inexplicabil de precis in implinirea dorintelor noastre, nu tine cont de momentul ales de noi din motive profane.

Ca o comparatie: mi-e foame, insa e abia ora 3 si eu am zis ca iau masa la 7, asa ca imi refuz acesta dorinta, cu toate ca e posibil ca la ora 7 deja sa nu-mi mai trebuiasca, sau sa nu ma mai ajute cu nimic.

De la o vreme am hotarat sa las lucrurile sa se intample in mod natural si firesc, fara sa intervin sau sa le ghidez. Poate sunt putin prea apatica (ducand la extrem starea), insa momentan mi s-a dovedit doar ca nu exista coincidente, si ca pentru fiecare eveniment exista un moment oportun – in esenta, nu-mi pare rau nici macar o clipa pentru aceasta abordare, ba chiar imi este mult mai bine si nu incetez sa ma minunez de surprizele placute sau de felul in care se schimba o situatie aparent neplacuta in ceva absolut fabulos. Fireste, se poate forta nota pentru a se ajunge intr-un final la rezultatul dorit (in ciuda tuturor oprelistilor care isi au rolul lor bine definit si usor de intuit), insa pretul platit este nejustificat de mare sau absurd.

 

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

13 comments

  1. universul e prietenul tau bun de mult timp! asa ca enjoy! be happy! 🙂 :*

  2. Si eu am constatat ca nimic nu iese bine cand programezi ceva. atata astepti evenimentul ala, ca atunci cand apare nu stii cum sa te bucuri. Pentru ca de fapt bucuria ti-ai consumat-o in timpul asteptarii, pana sa apara ziua cea mare.

  3. E chestie constatata personal, nu vorbesc din SF-uri 🙂

  4. Universul a fost bun cu noi. el a creat “viaţa la ţară”: casă, curte, şopron… nuntă când vrei. Oamenii s-au mutat în cutiile de beton din oraşe, pentru a avea WC aproape, dar nu mai au curte, şopron, etc.
    Omul şi-a făcut-o cu mâna lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top