You are here: Home » Perspectivă » Nevoia ne aduna

Nevoia ne aduna

Mi-a spus un prieten, odata, ca oamenii stau impreuna atata timp cat au nevoie unii de altii. Fiind o visatoare si o romantica incurabila, i-am replicat ca asa ceva este imposibil sa fie universal valabil; credeam ca relatiile sunt complicate, compuse din milioane de fire invizibile tesute intre doi (sau mai multi), si ca nevoia de celalalt este doar o ita nesemnificativa. Insa este adevarat! Incredibil, socant, irevocabil de adevarat.

Fireste, vine si explicatia: atunci cand spunem ca “avem nevoie” de altcineva, nu inseamna neaparat cazurile de dependenta financiara sau fizica; poate fi vorba si de nevoia de senzatiile si emotiile pe care le ai atunci cand iti petreci timpul cu cineva. Simplu, zic eu; sa nu mai vorbim ca e logic si, daca stau sa ma gandesc mai bine, de la sine inteles.

De aici putem trage concluzia conform careia, odata consumata sau epuizata aceasta nevoie, relatia se destrama. Atat de banal poate fi, daca incetam sa complicam cu intelesuri ascunse si milioane de argumente cu acelasi motiv fundamental. Relatiile, ca de altfel orice altceva pe lumea asta, nu sunt pentru totdeauna.

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

  1. E important sa stam cu altii si cand ei au nevoie, nu numai noi.

  2. Urmand firul logic al tau, mai rezulta ca, odata ce relatia e implinita, trebuie sa fii multumit pentru realizari si sa-i fii recunoscator pertenerului pentru ceea ce ti-a folosit din relatia cu el. Adica fara suparare, ci prieteneste. Astfel relatia ramane in continuare, chiar daca scopurile initiale au disparut, fiind atinse.

    • De acord cu tine: se poate continua in mod firesc, prietenos, o relatie care si-a implinit scopul. Chiar daca isi pierde nuantele originale, se poate si fara drame si tragedii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top