You are here: Home » Personal » Cafeaua de dimineata

Cafeaua de dimineata

… care este, momentan, singura din viata mea, ca dupa amiaza nu-mi permit sa ma mai delectez cu au lait. 😛

Reteta e simpla;  am invatat-o (culmea!) tot de la un Vlad – si o scriu aici doar pentru ca Florentin mi-a dat ideea cu articolul lui.

Se ia o cana mare, de un sfert, si se umple in proportie de 75% cu apa. Adica se lasa vreo doi centimetri pana sus. Se inmulteste cu numarul de persoane care vor fi fermecate de aroma, se arunca in ibric si se pune la fiert impreuna cu un numar de linguri rase de zahar egal cu numarul de cani. Cand da in clocot, se pune un numar de linguri cu varf cu cafea, iarasi egal cu numarul de cani. Simplu! Apoi se mai da in clocot o data si e gata. Se pune putina apa rece-rece, ca sa se lase zatul mai repede (cica) si apoi se toarna in cani, tot lasand doi centimetri care vor fi (eventual) completati cu lapte.

P.S. : Mi-a zis cineva ca daca nu se mai da cafeaua in clocot e mai buna. Am incercat. Cam asa e. 🙂

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

4 comments

  1. O sa incerc si eu reteta ta 🙂

  2. Cica turcii de pe Ada Kaleh aveau o reteta, si secretul consta exact in incalzirea apei sub temperatura de fierbere, cam pe la 80 de grade. Deci, stii ceva matale, bre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top