You are here: Home » Nostalgic » Mai rotim o data?

Mai rotim o data?

Ati avut caleidoscop atunci cand erati mici?

Eu inca ma minunez de cat puteam sa stau sa ma chiorasc, sa-l invart sa se mai amestece culorile si modelele, sa iasa altceva, poate mai spectaculos decat orice am vazut pana atunci… Era atat de minunat si fascinant, incat azi ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa fie primul in lista mea de lucruri (materiale) pe care mi le doresc.

Mi-am adus aminte de asta pentru ca viata mea se desfasoara in acelasi mod colorat si imprevizibil. Nu stiu niciodata cum o sa fie atunci cand rotesc tubul si clipesc scurt in anticiparea unor imagini pe care nu voi sti poate sa le interpretez. Uneori incep sa se repete, si-mi dau seama ca n-am invatat nimic, ca repet aceleasi greseli. Nu e atat dureros, cat extrem de plictisitor, si deci – de evitat.

Am un blog personal. Extrem de personal. Atat de personal, incat il citesc doar trei oameni, care-mi sunt deopotriva dragi si in fata carora nu ma tem sa ma dezvalui asa cum sunt, in ochii carora nu ma tem sa-mi etalez esecurile si nici sa-mi exagerez fericirile… Aici nu pot sa fac asta. O parte din cei care ma citesc, in opinia mea, se vor bucura atunci cand voi cadea si voi fi plansa si ratacita, si vor fi invidiosi atunci cand ma voi ridica si voi vedea doar lucruri frumoase. Nu vreau nici una nici alta. Nu vreau nici sa fiu compatimita, nici incurajata, nu vreau sa-mi spuna oameni care nu ma cunosc ca se bucura alaturi de mine, cand ei nici nu stiu cat inseamna pentru mine atunci cand un om imi spune “daca ti se rupe o unghie, si vrei sa-mi spui, eu sunt interesat de asta” si “esti o exceptie”. Simt doar nevoia sa transmit niste emotii, pentru ca altfel explodeaza in mine; si daca se intampla sa gasesc un receptor sincer si care sa ma accepte asa cum sunt, de fapt, nu pot decat sa ma declar multumita.

Insa … daca nu ma exprim liber, cum pot sa descriu felul absolut incantator in care toata existenta mea e un caleidoscop?

About anne

Inimă tânără, suflet bătrân.

7 comments

  1. Din pacate, nu noi suntem cei care rotim… Altcineva o face. Era bine sa rotim astfel incat sa ne iasa cum vrem 🙂

    • Nu stiu neaparat daca roteste altcineva. Insa chiar daca rotim noi, nu avem de unde sa stim cum sa facem ca sa ne iasa cum vrem. Si poate nu stim ce vrem, sau nu e bine pentru noi…

  2. Eu dintotdeauna am vrut să sparg un caleidoscop (nu ştiam că aşa-i zice), dar părinţii nu m-au lăsat.:)

    Încă am rămas cu dorinţa neîmplinită..

  3. Sfaaaaarrrrrrr……. ce se mai invarte….. 🙂
    Miraculos e ca niciodata nu stii ce o sa apara cand se opreste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top